Un desert perfect atunci cand va doriti sa faceti ceva repede, dar si delicios. Aceasta reteta este pe gustul tuturor, de la cei mici pana la cei mari! Trebuie sa incercati reteta, apoi va deveni traditie in familie!
Ingrediente necesare pentru biscuti cu nuci si unt de arahide:
- 90 g ciocolata neagra
- 180 g ciocolata cu lapte
- 30 g unt
- 110 g zahar
- 2 oua
- 30 g faina
- jumatate de lingurita praf de copt
- 100 g miez de nuci maruntit
Pentru crema:
- 70 g zahar pudra
- 60 ml frisca lichida
- 50 g unt
- 150 g unt de arahide
- miez de nuci (pentru decor).
Modalitate de preparare biscuiti cu nuci si unt de arahide:
Pentru a prepara biscuitii: se topeste ciocolata in baie de aburi, se da de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Separat se bat oualele cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa si albicioasa. Intr-un alt bol se amesteca faina cu praful de copt si o parte din miezul de nuca maruntit. Se adauga compozitia peste oualele batute cu zahar si se amesteca pana cand devine omogena. La final, se adauga ciocolata topita si se amesteca. Aluatul se aseaza in forme de silicon pentru a avea forma dorita, apoi se pun pe o tava de cuptor tapetata si se lasa la 180 de grade Celsius pentru 10 – 12 minute.
Pentru pregatirea cremei: untul se bate cu zaharul pudra, se adauga untul de arahide, apoi frisca lichida rece. In tot acest timp se amesteca pana cand compozitia devine cremoasa.
Jumatate din numarul de biscuti ii acoperi cu crema, apoi ii acoperi cu restul biscuitilor. Ii decorezi cu crema si miez de nuci, apoi ii lasi la frigider pentru 30 de minute.