Căpşunile se presează uşor într-o sită pentru spălat fructe (de preferinţă din material plastic) pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Acesta se strecoară apoi printr-un tifon pus în două. Sucul rezultat se amestecă cu apă şi zahărul până ce această se dizolvă complet, apoi se toarnă într-un borcan de circa 5 l (pentru a nu fi complet plin).
Borcanul se leagă cu un tifon dublu şi se aşează într-un loc în care temperatura să nu fie prea mare (15-19 grade), până când procesul de fermentare s-a incheat (nu se mai observă fierbere în vas).
După aceea borcanul se pune cu multă precauţie, pentru a nu deranja drojdia depusă pe fund, pe o masă , pentru a se putea scoate vinul din el cu ajutorul unui furtun şi a-l turna în sticle. Sticlele se astupă etanş cu dopuri de pluta, se depozitează la rece cel puţin 2 luni, după care se poate consumă.
Vinul din căpșuni are o serie de beneficii pentru organism!
Cercetătorii au descoperit că nivelul ridicat de antioxidanţi din căpşuni poate ajută la neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi din sistemul nostru, ajutând în acelaşi timp organismul să îşi repare ţesuturile, dându-i acestuia un surplus de vitamina C.
Se crede ca vinul combate bolile de inima, infarctul si boala Alzheimer iar fibrele din capsuni, cca 12% din DZR, ajuta la absorbtia nutrientilor, inhiba producerea colesterolului din ficat si ajuta la stabilizarea glucozei din sange