Stiai ca sarea te ajuta sa scapi de petele de pe haine?

By

Acum poti scoate mai usor petele de pe hainele preferate. Ingredientul banal din bucatarie te ajuta sa scoti pete dificile.

Petele de sange – daca pata este recenta, pune sare pe ea si spal-o cu apa rece si sapun. Daca a trecut mai mult timp inmoaie haina patata in apa cu sare timp de o ora, apoi pune-o la firt; dupa ce s-a racit o poti spala normal.

Pete de sos rosu si grasime – pune imediat sare pe pata, apoi fa o solutie din otet si amoniac si toarna peste pata. Dupa ce o speli in mod obisnuit, pata o sa dispara.

Petele de pe haine facute de mucegai – se amesteca sarea cu zeama de lamaie pana se obtine o pasta consistenta si se freaca petele de mucegai. Rufele se lasa la uscat, apoi se spala in mod obisnuit.

Petele de vin – daca ai dat vin pe haine, presara repede multa sare pe pata, pentru a absorbi alcoolul. Lasa haina sa se inmoaie o ora in apa rece, apoi spal-o in mod obisnuit.

Pete de inghetata – daca te-ai patat cu inghetata, pune zeama de lamaie si apoi presara sare. Lasa cateva minute sa actioneze zeama de lamaie, apoi clateste cu apa rece. In cazul in care pata rezista, se spala cu apa calda si detergent, iar pata o sa dispara.

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News