6 Trucuri pentru o Orhidee sanatoasa si plină de flori! Tu stiai aceste lucruri?

By

Orhideele sunt ușor de intretinut!? Chiar da! Pentru o plantă ce înflorește luni de zile, aceste „mașini” înfloritoare au nevoie de foarte puțină grijă!

Partea cea mai grea este alegerea tipului de orhidee pe care-l doriți, deoarece acestea sunt disponibile într-o gamă largă de culori spectaculoase și forme exotice. Mochi sau orhidee Phalaenopsis sunt cel mai ușor de cultivat. Păstrați orhideele fericite și înflorite luni de zile cu aceste sfaturi simple:

Iata cele 6 trucuri cu ajutorul carora vei avea orhidee sanatoase si frumoase!

1. Lumina

Păstrați orhideele într-o zonă bine luminată, dar nu in bataia directă a soarelui sau in frigur. Dacă planta are prea puțină lumină, ea nu va înflori.

Amintiți-vă: Cu cât este mai mare frunza, cu atât mai puțină lumină are nevoie.

2. Apa

Cele mai multe orhidee trebuie udate numai o dată pe săptămână. Așteptați până când coaja sau mușchiul este aproape complet uscat înainte de udare. Uda pana cand apa iese din orificiile de drenaj, apoi se scurge complet apa din ghiveci. Nu lăsați niciodată orhideea cu radacinile în apă!

3. Medii în creștere( „Pamantul”)

Orhideele au nevoie de un material prin care apa se scurge rapid, dar si care reține umiditatea. Alegeți un amestec din pamant, coajă, mușchi, pietriș etc.

4. Îngrășământ

Udati o dată pe lună cu un bun îngrășământ cu conținut ridicat de azot, lichid. Udati planta inainte și respectați instrucțiunile de pe etichetă. Acest lucru va ajuta sa infloreasca an dupa an.

5. Ghiveci

Loading...

Cele mai multe orhidee sunt plantate folosind sistemul cu două ghivece. Orhideea este plantată într-un recipient de plastic cu orificii de drenaj și imbracat într-unul mai decorativ. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, trebuie să aibă găuri de drenaj! E foarte important

6. Replantarea

În funcție de sănătatea orhideelor ​​dvs., luați în considerare replantarea fiecăreia odata la doi ani. Când replantati, alegeți un ghiveci care este cu până la doi centimetri mai larg și plantați într-un mediu adecvat.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News