Noi schimbari ale Codului Rutier ii vizeaza pe soferii agresivi si teribilisti! Afla cui i se va suspenda permisul de conducere pe viata

By

Parlamentarii vor sa aduca noi schimbari la Codul Rutier si vizeaza soferii agresivi si teribilisti, din dorinta de a stopa numarul accidentelor produse pe soselele din Romania! Proiectul de lege al parlamentarilor a vizat aceste doua categorii in mod special!

Agresivitatea la volan se va pedepsi prin 20 de puncte amenda si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile, iar in cazul soferilor teribilisti, care provoaca accidente grave din cauza stilul in care conduc, permisul va fi suspendat pe viata.

Acelasi proiect de lege prevede una dintre cele mai importante schimbari legate de suspendarea permisului. In momentul de fata, in Romania, la 15 puncte de penalizare, soferii raman pietoni. Parlamentarii vor prin proiectul de lege initiat sa schimbe acest lucru si sa se intample la 25 de puncte de penalizare.

Totodata, aceeasi parlamentari care au initiat proiectul vor sa reduca amenzile pentru folosirea teleofnului la volan sau nepurtarea centurii de siguranta. Cu aceasta din urma, pilotii nu sunt de acord si ii contrazic pe parlamentari cu statistici: din cauza lipsei centurii de siguranta, aproape 2000 de romani au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma accidnetelor provocate.

In luna februarie a anului viitor, acest proiect va ajunge pe masa Senatului, impreuna cu controversata problema a radarelor – daca vor fi sa nu semnalizate si pe ce criterii se vor face aceste atentionari.

Codul Rutier a suferit modificari in ultima perioada, una dintre ele a fost cea referitoare la obtinerea permiselor de conducere: „Romania trebuie sa respecte o directiva europeana care prevede ca soferii sa nu sufere de boli ce le pot aduce acestora reactii necontrolate la volan, cum ar fi afectiunile cardiovasculare sau diabetul zaharat. Persoanelor care sufera de boli vasculare periferice, insuficienta cardiaca, cardiopatie valvulara insotita de regurgitare aortica, nu li se va elibera sau reinnoi permisele de conducere.”

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News