Esti major? Iata cum poti calatori gratis o luna in Uniunea Europeana

By

Uniunea Europeana incurajeaza 15.000 de tineri sa descopere Europa. Programul chiar asa se numeste, iar inscrierile se pot face intre 12 si 16 iunie completand un chestionar la mostenirea si cultura europeana.

Programul „Descopera Europa” se adreseaza tinerilor care au implinit varsta de 18 ani si care doresc sa isi asume identitatea europeana prin intermediul calatoriilor. Programul este adresat elevilor, studentilor, tinerilor care sunt in programe de ucenicie sau au deja un loc de munca, nu exista o restrictie clara. Vor avea acces la permise de calatorie InterRail gratuit catre orice tara care face parte din Uniunea Europeana sau poti face chiar un tur al Europei trecand prin 30 de tari, in decursul a o luna de zile. Toata calatoriile vor avea loc in perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018.

Comisia Europeana a alocat 12 milioane de euro pentru acest program. Acestia isi doresc foarte mult ca tinerii sa aiba cultura, sansa de a explora Europa si de a se conecta la identitatea europeana si de a intelege valorile de baza ale Uniunii Europene. In cazul tinerilor care vor pleca din Romania, acestia au doar doua posibile destinatii: Budapeste sau Viena. De aici vor fi nevoiti sa isi gaseasca trenuri spre alte destinatii pe care doresc sa le viziteze.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News