Postul a inceput, iar tot mai multe gospodine cauta sa prepare diverse mancaruri de post. Cand esti in pana de idei, aceasta reteta este ideala.
O poti pregati pentru pranz sau cina, iar avantajul este ca se face foarte repede. Multa lume refuza mancarea de post pe ideea ca nu are gust, insa aceasta reteta va deveni favorita ta. O vor adora toti din familie, de la mic la mare, chiar si persoanele care nu tin post.
Ingrediente necesare pentru a prepara cartofi la cuptor cu ciuperci:
- jumatate de kg de cartofi
- jumatate de kg de ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4 linguri ulei
- 50 g margarina
- 3 linguri bulion
- marar
- patrunjel
- sare si piper, dupa gust
Modalitate de preparare cartofi la cuptor cu ciuperci:
Cartofii se spala, se curata de coaja, apoi se taie sub forma de cuburi si se pun la fiert. Cand sunt gata, din ei se prepara un piure moale cu margarina, sare si piper. Ceapa si morcovul se curata, se taie si se calesc in ulei incins. Se adauga ciupercile, taiate marunt in prealabil, apoi se adauga apa pana cand ingredinetele sunt aciperite, se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Dupa ce a scazut apa, se stinge focul, se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat. Compozitia se adauga intr-un bol adanac, se adauga bulionul, verdeata si condimente in functie de gust.
Se ia o tava de cuptor si se unge cu margarina, apoi se aseaza starturi alternative piureul de cartofi si legumele calite. Se repeta operatiunea panaca cand ultimul strat este cel de cartofi. Deasupra se pune o ceasca de bulion diluata in apa si verdeata tocata marunt. Cuptorul se lasa la preincalzit, apoi se baga tava pentru aproximativ 30 de minute.
In cazul in care nu iti place varianta cu piure, poti taia cartofii felii subtiri si sa ii fierbi asa.