Sfintii Arhangheli Mihai si Gavriil sunt protectorii tai si vegheaza pentru binele tuturor! Iata cum sa te rogi la cei doi sfinti pentru sanatate si pace

By

In fiecare an, pe data de 8 noiembrie, credinciosii crestin ortodocsi ii sarbatoresc pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Sarbatoarea este cunoscuta sub denumirea de Soborul Sfintilor Arhangheli Mihai si Gavriil. 

Cei doi sfinti sunt conducatorii cetelor de ingeri si sunt calauze ale sufletelor in drumul acestora spre rai. Cuvantul arhanghel provine din limba greaca veche, de la cele doua cuvinte archangelor archon, insemnand inger conducator. De fat, in aceasta zi mare sunt sarbatori toti ingerii. Conform Bibliei, sunt patru nume de ingeri cunoscute: Mihai si Gavriil, Rafael si Uriil.

Diferenta dintre sfintii obisnuiti si arhangheli este ca ingerii nu au viata pamanteasca. Sfintii Mihai si Gavriil sunt reprezentati prin icoane pe usile altarului, cu chipul celor doi – Mihail pe usa dinspre nord, iar Gavriil pe usa dinspre sud.

Cei doi sfinti ne feresc de rele. Iata rugaciunea care le este adresata direct acestor doi arhangheli:

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ti Arhanghelul Tau, Mihail, spre ajutorul robului Tau (se rosteste numele). Sa-l scoata din mana vrajmasilor vazuti si nevazuti. O, mare Arhanghel Mihail revarsa mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rosteste numele).

Arhanghele Mihail, tu esti capetenia cetelor ingeresti. Esti voievod al puterilor ceresti, al heruvimilor, al serafimilor si al tuturor ingerilor. Fii mie pazitor, ajutator la nevoie, in singuratate, la drum si pretutindeni.

Izbaveste-ma, mare Arhanghel, de toate inselaciunile viclene ale diavolului. Si auzi-ma pe mine, pacatosul (se rosteste numele celui care se roaga). Ma rog tie si chem numele tau cel sfant. Grabeste-te spre ajutorul meu si auzi rugaciunea mea!

Sfintilor Arhangheli, rugati-va pentru noi!

Pe toti cei ce-mi stau impotriva biruieste-i cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, cu rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, cu ale sfintilor ingeri si cu ale Sfintilor Apostoli. Apara-ma de cutremure, de potop, de razboaie, de orice rau si izbaveste-ma de cel viclean, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Sfant Arhanghel Gabriel, Inger al Incarnarii, deschide-ne urechile spre avertismentele blande si chemarile calde ale Domnului!

Te conjuram sa fii mereu inaintea noastra, ca sa intelegem mai bine Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa Il servim mai bine si sa ne supunem mai bine Vointei Lui si ca sa indeplinim mai bine ceea ce El asteapta de la noi. Ajuta-ne sa ramanem trezi pentru ca atunci cand Domnul va veni sa nu ne gaseasca adormiti! Amin!”

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News