Roșii aproape gratis! Producătorii din Dolj și Olt dau 5kg de roșii la un leu! Se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită până acum!

By

Datorita temperaturilor ridicate din ultima perioada, producatorii de rosii din Dolj si Old s-au confruntat cu ceva ce nu au mai intalnit pana acum! Rosiile acestora s-au copt in doar cateva zile in loc de cateva saptamani cum era normal astfel ca acum o o productie foarte mare pe care nu au cui o vinde!

Din acest motiv, producatorii sunt fortati sa vanda intreaga productie la un pret de nimic, insa nici asa nu reusesc sa scape de tomate, mare parte din ele fiind aruncate sau ajung hrana animalelor.

Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt a declarat:

Am avut înregistrate temperaturi foarte foarte mari pentru această perioadă. Ceea ce trebuia să recoltăm în trei săptămâni, am recoltat în cinci-șase zile. S-au copt cel puțin două roduri o dată. Se produce mai mult decât se poate consuma

Anul acesta, in cele doua judete s-au plantat mult mai multe tomate decat in anii precedenti, peste 5500 de locuitori alegand sa  se inscrie in programul special de productie de tomate pentu a putea primi subventia de la stat de 3000 de euro, bani din care acum spera sa isi recupereze pierderile.

Situatia este atat de grava datorita faptului ca multi dintre producatori nu au reusit sa vanda productia prin intermediul supermarketurilor si au fost nevoiti sa se duca sa vanda rosii pe taraba!

O dăm așa cum este, la prețul care este. 5 lei baxul de 25 de kilograme.

Agricultorii sunt disperati, vanzand cum li se strica toata marfa, neavand cui o vinde!

loading...
Loading...
1 Comment
  1. Valter Cojman 6 ani ago
    Reply

    La noi se dau cu preturi intre 2 lei si 5 lei/kg… Asa ca inca cumparam cu putinul: 2-3 de o salata.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News