O retea perfecta pentru zilele racoroase, atunci cand familia vrea sa incerce ceva nou, iar tu vrei sa ii surprinzi.
Conopida este absolut delicioasa, iar combinata cu pieptul de pui, va rezulta o cina absolut delicioasa. Familia si invitatii se vor linge pe degete.
Ingrediente necesare pentru a prepara budincă de conopida cu piept de pui:
- 1 conopida,
- 1 piept de pui fript,
- 200 ml lapte,
- 1 lingura smantana,
- 150 g telemea rasa,
- 2 morcovi fierţi,
- 1 lingura faina,
- 2 catei usturoi,
- cateva fire de patrunjel,
- 1 ou,
- sare,
- piper,
- unt pentru uns tava,
- 2 linguri pesmet.
Modalitate de preparare budinca de conopida cu piept de pui:
Pieptul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie de bucatarie, apoi se da cu sare. Se incinge o tigaie si se pune la fript, pana cand devine rumen pe ambele parti. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza cald.
Conopida se spala inainte si se desface in buchetele. Se pune intr-o oala apa la firt, impreuna cu sarea, apoi adaugi buchetelele de conopida la fiert, un sfert de ora. Se stinge focul, apoi se scurg bine de apa. Usturoiul se curata si se piseaza.Apoi se amesteca 100 de grame de branza cu oul, faina si laptele. Adaugi sare si piper, dupa gust, si amesteci pana cand compozitia devine omogena. Apoi se incorporeaza smantana, usturoiul si morcovii taiati felii. Se alege o tava pentru cuptor, se unge cu unt si presari pesmet. Adaugi buchetelele de conopida, amestecul de branza si carnea de pui taiata. Se adauga si restul de telemea, iar vasul se da la cuptor pana cand budinca devine aurie. O servesti decorata cu patrunjel taiat.