O greseala frecventa a soferilor in anotimpul rece. Mecanicii vin in intampinarea soferilor si ne sfatuiesc

By

Mecanicii vin in intampinarea soferilor si ne sfatuiesc ca pe timpul anotimpului rece, inainte de a porni masina sa dam zapada jos. Aceasta masura de ia in primul rand pentru ca zapada sa nu cada pe luneta in timpul condusului sau zapada sa fie purtata de vant pe parbrizul altor masini sau pe carosabil.

O alta greseala des intalnita la soferi in anotimpul rece este faptul ca acestia pornesc masina si pleaca imediat de pe loc, fara sa realizeze ca acest lucru dauneaza motorului. Intotdeauna trebuie lasa 2-3 minute sa functioneze inainte de a te pune in miscare. Mecanicii explica si sfatuieste conducatorii auto de ce trebuie sa apeleze la aceasta metoda: pe timpul iernii, atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, este dincat ca motorul sa fie lasat sa functioneze macar 2-3 minute inainte de a pleca de pe loc. Acest lucru trebuie luat in seama pentru ca motorul trebuie sa ajunga la temperatura normala de functionare, pistoanele se vor dilata si vor putea suporta exploziile.

Abia dupa ce masina este pornita de cateva minute, se va incepe operatiunea de indepartarea de pe parbriz a stratului de gheata sau chiciura formata pe masina cu ajutorul unei raclete.

Specialistii ne avetizeaza ca inainte de a porni la drum trebuie sa ne luam toate masurile de precautie, mai ales iarna. Dupa ce a nins considerabil, masina trebuie curatata foarte bine pentru a nu ne pune in periocol atunci cand suntem la volan, dar nu a-i pune nici pe ceilalti participanti la trafic. Nu trebuie sa uitam nici geamurile, care la fel, trebuie curatate temeinic pentru a avea vizibilitate maxima.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News