Cel mai scump ardei iute cultivat la noi in Romania! Un kilogram costa aproape cat o garsoniera!

By

Ardeiul iute din specia Aji Charapita are o dimensiune aproximativa cu cea a unui bob de mazare, dar pretul pe care trebuie sa il platesti pentru aceasta este foarte mare. Conform site-urilor de specialitate aceste este cuprins intre 15.000 si 35.000 de euro.
Originar din Peru, creste in zona de nord si este cunoscut ca un ardei salbatic, doar de putin timp se cultiva pentru uzul comercial. Folosit in stare proaspata, are o aroma puternica de fructe.
In Romania acest tip de ardei este cultivat in apropierea Timisoarei de un fost edil. Acesta sustine ca are acest soi de seminte de la o cunostinta din Statele Unite ale Americii: „L-am primit de la o cunostinta de peste ocean, o timisoreanca plecata de ceva ani in America si care stie despre pasiunea mea pentru soiuri vechi si ciudate. E prima data cand incerc. Am vazut ca au germinat foarte putine, semn ca sunt valoroase.” Acesta a mai spus ca pretul este atat de crescut pentru ca se cultiveaza destul de greu din cauza ca se adapteaza foarte greu la conditiile climatice.
„Am inteles ca sunt unii cultivatori in Europa care livreaza in restaurante de lux pentru ca se cauta arome deosebite. Sunt si destul de iuti, dar se pare ca au o aroma deosbita.” a mai precizat fostul edil.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News