Beneficiile arderii foilor de dafin in casa! Un lucru pe care il fac din ce in ce mai multi romani!

By

Dafinul sau laurul, cum mai este el cunoscut, este o specie de plante foarte aromate care poate ajunge pana la 18 metri inaltime si este orignar din zona Mediteranei! Grecii in foloseau atat in mancare catt si pentru faimoasele lor cununi de laur, de unde vine si expresia „a te culca pe lauri”.

Tot de la cuvant laur deriva si cuvantul „bacalaureat” (bacă de laur)!

Dafinul este folosit tot mai mult in bucataria roamneasca, astfel ca gospodinele il pun in diverse preparate din carne de vita, peste, porc sau chiar de pasare, dar si in preparatele ce contin fasole, mazare, linte sau cartofi!

Cei ce traiesc in zonele de tarm pun dafinul in apa de fierbere a fructelor de mare pentru a le da un gust deosebit de bun, iar gospodinele pun foi de dafin in apa de la muraturi, adaugandule acea savoare deosebita.

Pe langa vasta utilizare in mancaruri, dafinul are numeroase efecte terapeutice si este folosit in medicina pentru tratarea unor afectiuni ca  infectiile orale sau intestinale, reumatism, alcoolism, laringita si chiar si anorexia!

Pentru tratarea reumatismului, este bine sa consumati frecvent ceai de dafin, un obicei destul de raspandit in lume, insa mai putin in Romania!

Din fructele arbustului de dafin este facut untul de dafin ce se regaseste in componenta mulor unguente pentru calmarea durerilor.

Daca inca nu v-ati convins de iomportanta dafinului in viata noastra, atunci ar trebui sa stiti ca frunzele de dafin pot fi arse, inhalarea fumului degajat de acestea ajutand  la ameliorarea multor probleme respiratorii!

Sigur aveti frunze de dafin in bucatarie. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti doua- trei frunze intr-un bol si sa le lasati sa arda incet pret de cateva minute dupa care camera dumneavoastra va fi invaluita intr-un fum parfumat cu efect terapeutic. Frunzele de dafin elimina prin ardere substante ce te vor ajuta sa te relaxezi, sa te detensionezi si in definitiv sa iti ofere o stare de bine.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News