Este cunoscut ca in perioada postului nu se mananca dulciuri. Insa, in ultima vreme, au aparut retete tot mai diversificate, mai ales in materie de dulciuri. Ingredientele interzise in post au fost inlocuite, iar de cele mai multe ori rezultatul este extrem de gustor.
Aceasta reteta este extrem de rapida, simpla si gustoasa. Este gata in doar 30 de minute.
Iata ingredientele necesare pentru a prepara negresa de post:
- 280 g faina
- 240 ml apa
- 250-280 g zahar
- 100 g cacao pudra
- 80-100 ml ulei
- 1 lingurita de sare
- 2 fiole esenta de vanilie
- jumatate de lingurita de bicarbonat saupraf de copt
- zahar pudra pentru decorat (optional)
Modalitate de preparare negresa de post:
Inainte de a te apuca de orice, lasa cuptorul la preincalzit la temperatura mare.
Se alege un bol mare, se adauga faina, impreuna cu cacao, sare, bicarbonat si zahar. Se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza compozitia. Se adauga apa, uleiul si esenta de vanilie, apoi totul se amesteca foarte bine cu ajutorul unui tel, pana cand compozitia devine omogena si lichida.
Se alege o tava pentru cuptor, se aseaza hartie de copt, apoi se toarna aluatul in tava. Se niveleaza cu ajutorul unei spatule sau se misca tava. Se baga la cuptor, timp in care focul se lasa spre putere mai mica. Dupa aproximativ 30 de minute se incearca. Se ia o scobitoare si se infige in aluat pentru a verifica daca este facut. In cazul in care necesita timp suplimentar de coacere, o mai poti lasa 5 – 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se serveste in voie. Se pudreaza cu zahar pe deasupra sau alaturi de o cupa de inghetata. In functie de preferinte.
Atunci cand nu o faci de post, poti adauga in compozitie si fulgi de ciocolata simpla cu lapte.