Reteta delicioasa de macrou cu lamaie in sos de rosii! Trebuie sa o faci in zilele de post cu dezlegare la peste

By

O reteta pe care trebuie sa o salvezi pentru zilele de post in care exista dezlegare la peste! Este absolut delicioasa si sanatoasa!

Unde mai pui ca macroul este foarte sanatos pentru organism si chiar este indicat sa il ocnsumi cu regularitate. Ajuta in curele de slabire, regleaza metabolismul, scade nivelul zaharului din sange pe timpul noptii, scade nivelul trigliceridelor si al colesterolului sau in cazul artritelor, reducand durerea. Un aspect foarte important este faptul ca ajuta la cresterea imunitatii si imbunatateste functiile organismului datorita vitaminelor si nutrientilor pe care ii contine, cum ar vitamina E, vitamina, D, vitamina A, vitamina K si C, dar si calciu, potasiu, seleniu si magneziu.

Reteta de macrou cu lamaie in sos de rosii este usor de preparat, dar buna de te vei linge pe degete!

Ingrediente necesare pentru a prepara macrou cu lamaie in sos de rosii:

  • 4 bucati peste macrou
  • 4 linguri ulei
  • o bucata lamaie
  • 4 bucati rosii (pulpa pasata)
  • piper si sare dupa gust
  • 150 ml apa
  • o lingurita amidon
  • 2-3 fire patrunjel
  • o bucata ceapa rosie

Modalitate de preparare pentru macrou cu lamaie si sos de rosii:

Peste se curata de intestine, apoi se spala foarte bine si se sterge cu un prosop uscat de bucatarie. Se portioneaza in bucati de marime medie. Lamaia se spala inainte, se sterge, apoi se taie in felii rotunde subtiri, care vor fi introduse in fiecare bucata de peste. Ceapa se curata si se taie sub forma de solzisori. Intr-o tigaie se incinge putin ulei, apoi se pune ceapa la calit pana cand capata un aspect sticlos si se adauga pulpa de rosii. Se lasa pe foc aproximativ 10 minute. Sosul se amesteca apoi cu amidonul dizolvat in apa impreuna cu sare si piper.

Se ia o tava pentru cuptor si se aseaza bucatile de peste, apoi se adauga sosul de rosii. Cuptorul trebuie preincalzit la 160 de grade Celsius, iar pestele va sta la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Cand este gata, se presara patrunjel tocat, apoi se poate servi alaturi de cartofi fierti sau ce garnitura va doriti.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News