Regina Elisabeta a Marii Britanii despre ziua incoronarii: ”A fost îngrozitor”. Care a fost momentul ce a marcat-o pe regina!

By

Chiar si in 1953 momentul incoronarii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britaniia a atras atentia intregului mapamond! Desi a parut un eveniment extraordinar pentru toata lumea, pentru regina nu a fost chiar asa, dupa cum a declarat chiar ea intr-un documentar, “The Coronation”.

Se pare ca regina a ramas marcata de plimbarea cu trasura pe care a descris-o ca fiind ingrozitoare.  Gold State Coach este trasura folosita pentru astfel de evenimente inca de pe timpul regelui George al IV-lea din 1821, astfel ca, desi este o trasura regala, dotarile ei nu erau chiar extraordinare.

A fost îngrozitor! (Acea trăsură, n.r.) consta doar în nişte suspensii căptuşite cu piele. Nu e deloc ceva confortabil

Printre inconvenientele aceste incoronari se numara si bijuteriile regale. Desi pentru un om normal o bijuterie nu este o corvoada, pentru regina este clar ca a fost un moment dificil, deoarece bijuteriile Coroanei nu erau facute pe masura sa.

“Există câteva inconveniente legate de coroanele regale. Însă ele sunt obiecte foarte importante”

„Am asistat la o încoronare şi am fost eu însămi încoronată, ceea ce este destul de remarcabil”, a spus regina Elisabeta a II-a. “A fost cumva, presupun, cu adevărat, începutul vieţii mele de suverană”, a adăugat regina britanică.

Regina vorbeste si despre copiii ei, printul Charles si printesa Anne, care aveau pe atunci doar 4 respectiv doi anisori, si care, desi nu trebuiau sa faca asta, se jucau cu rochia regala.  “Ce distracţie a fost pentru copii!” isi aminteste regina. “Nu era însă ceea ce ei trebuiau să facă”, a reacţionat prompt suverana britanică!

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News