O reteta care te va cuceri din prima! Se prepara usor, iar rezultatul este foarte bun! Daca renuntati la ou si telemea, acestea pot fi un produc de post extrem de satios si delicios.
Daca aveti musafiri, aceste chiftelute cu siguranta vor fi vedeta serii! Vor disparea din farfurie cat ai clipi! Absolut delicioase!
Incearca si tu aceasta reteta!
Ingredientele necesare:
- 500 gr cartofi;
- 4 linguri de faina;
- 200 g de telemea(optional, se poate face si fara);
- 2 oua;
- o ceapa(puteti inlocui cu ceapa verde, in functie de preferinte);
- o legatura de patrunjel;
- ulei, sare si piper.
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la firt. Se incearca pe rand cu furculita, iar atunci cand sunt gata, ii scoatem din oala si ii lasam sa se raceasca. Avand in vedere ca vor mai trece prin inca un proces de prajire, nu este necesar sa fie extrem de bine fierti. Dupa ce s-au racit, se curata de coaja si apoi se dau prin razatoarea mica sau se paseaza.
Se ia un vas incapator, se pun cartofii si se adauga telemeaua rasa, cele doua oua, 4 linguri de faine, legatura de patrunjel si ceapa, ambele tocate. Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga sarea si piperul in functie de gust. Chiftelutele de formeaza, apoi se turtesc intre palme(ca in imagine). Este indicat ca mainile sa fie pudrate cu faina inainte de a incepe pregatirea chiftelutelor. Se pune uleiul intr-o tigaie la incins si se lasa la foc mediu pe intreaga durata a prajirii. La foc mare, chiftelutele se vor face doar la exterior. Se lasa cateva minute pe fiecare parte, apoi se scot pe cateva servetele, pentru a absorbi uleiul in exces. Se lasa sa se raceasca si se servesc in functie de preferinte: cu sos de iaurt, cu sos tzatziki sau salata de rosii.