In zile de post,cand vrei sa te indulcesti, incearca aceasta reteta delicioasa – chec cu mac.
In perioada postului, cautam retete care sa se modeleze pe alimentele pe care avem voie sa le consumam in aceasta perioada.
Ingrediente necesare pentru a prepara chec cu mac de post:
- 60 ml ulei
- 200 ml lapte de soia
- 1 lamaie
- 8 linguri miere
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 3 linguri seminte de mac
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
Pentru sirop:
- jumatate de lamaie
- 4 linguri miere
Modalitate de preparare chec cu mac de post:
Inainte de a te apuca sa pregatesti compozitia pentru chec, dai drumu la cuptor sa se incalzeasca. Intr-un bol mai adanc se amesteca uleiul cu laptele si se amesteca bine cu un tel. Se adauga treptat zeama si coaja de lamaie, mierea, vanilia, sarea si semintele de mac. Se continua sa se amesteca pana cand se topeste si mierea. Faina se cerne inainte de a fi adaugata in compozitia facuta anterior si se incorporeaza treptat, in timp ce se amesteca bine cu telul.
Se ia o tava pentru cutor si se tapeteaza cu faina. Compozitia se adauga in tava si se niveleaza cu o lingura. Se baga tava in cuptor si se lasa pana cand trece testul scobitorii.
Pentru prepararea siropului se combina mierea cu lamaia, iar cand compozitia se omogenizeaza se adauga peste checul fierbinte. Se lasa sa se raceasca. Se poate consuma in voie, dupa plac, atunci cand s-a racit.
Langa chec se poate adauga o crema de vanilie sau inghetata, in functie de preferinte.