Avem o campioana mondiala la patinaj artistic pe role in-line, dar nu o promovam deloc! Multi nici nu stiau despre existenta acestui sport!

By

Denisa Comanescu este campioana mondiala la patinaj artistic pe role in-line si o patinatoare promitatoare pe gheata. Aceasta este obligata insa sa se antreneze la mall.

Este campioana mondiala la doar 14 ani. Aceasta fata este un exemplu pentru toata lumea si demonstreaza ca se pot face performante chiar daca nu beneficiezi de cele mai bune conditii. Antrenoarea  Dianei a povestit cat de greu este sa practici acest sport fara a avea unde sa te antrenezi, iar societatea practic sa te oblige sa te antrenezi intr-un mall. Iar daca aceste mall-uri nu existau, acest sport era deja uitat.

Andreea Ionescu, antrenoarea campioanei mondiale isi doreste cu tarie ca acest sport sa fie salvat si sa existe locuri speciale pentru a se efectua antrenamentele corespunzator: „Pentru ca daca nu era acest gen de mall si acest gen de cadru, aceste sport deceda. Sincer va spun ca toti antrenorii din Bucuresti asta fac, antreneaza prin mall-uri. Mai exista patinoare, la Miercurea Ciuc un patinoar vechi care a fost reconditionat, sustinut cumva sa nu se stinga, mai este unul de cinci sau sase ani în Carta, tot in Judetul Harghita, acum a fost construit unul in Targul Secuiesc foarte frumos si foarte bine pus la punct, cu diverse dotari. Si evident, cel mai mare patinoar din Romania este cel din Brasov. Dar noi nu avem acces acolo, iar majoritatea sportivilor, in ciuda ca nu avem infrastructura, provin din Bucuresti pentru ca i-am crescut pe aceste patinoare din mall-uri.”

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News