Uite cum trebuie sa gatesti broccoli ca sa fie cat mai gustos! Foarte simplu

By

Broccoli este foarte sanatos pentru organism si recomandat de foarte multi nutritionisti. Contine foarte mult calciu si este bogat in substante anticancerigene, insa este adesea exclus din meniu. Asta pentru ca nu are un gust tocmai bun. Dar incearca sa il prepari asa!

Cea mai intalnita medota de a gati broccoli este prin fierbere, insa cu siguranta trebuie sa il incerci gatit si la cuptor. Atunci cand depaseste timpul de gatire, nu are un gust bun. Este important sa nu il gatesti prea mult. Diferenta va fi facuta si daca folositi broccoli proaspat in detrimentul celui deja congelat.

Pentru un preparat gustos la cuptor ai nevoie:

  • o capatana de broccoli;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • sare de mare;
  • piper proaspat;
  • fulgi de erdei iute;
  • parmezan razuit.

Broccoli se spala bine si lasa la scurs cateva minute. Se ia o tava, se pune hartie de copt, apoi se aseaza floretele de broccoli. Cuptorul trebuie preincalzit la 210 grade Celsius. Dupa ce ai terminat de taiat toata capatana, se stropeste cu ulei, se adauga condimentele, apoi se amesteca bine cu mainile. Tava se lasa in cuptor pentru aproximativ 15 minute. Se sscoate, se pune pe farfurie, apoi se rade parmezan pe deasupra si se serveste in functie de preferinte. Broccoli facut la cuptor se poate pastra in frigider pana la cateva zile, asa ca nu e problema daca iti mai ramane.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News