O reteta pregatita ca la restaurant! Ai nevoie doar de putina indemanare pentru a prepara cotlete de porc cu sos verde! Sosul cremos si aromat abundent va fi pe placul familiei!
Cotletul il poti prepara la tigaie, alaturi de acest sos si o garnitura de cartofi la cuptor. Reteta unei cine perfecte in familie sau cand ai oaspeti si vrei sa ii surprinzi placut!
Ingrediente necesare pentru a prepara cotlet cu sos verde:
Pentru friptura:
- 4 cotlete de porc
- sare
- piper
- ulei
Pentru sos:
- 1 lingura piper verde
- 2 catei usturoi
- 50 ml coniac
- 150 g smantana pentru gatit
- 40 g unt
- 1 lingurita mustar
- sare
Modalitate de preparare cotlet cu sos verde:
Pentru a prepara sosul: se pune o tigaie pe foc si untul la topit. Apoi se pun boabele de piper si usturoiul zdrobit si le calesti pret de cateva minute. Se adauga coniacul si se lasa pana cand se evapora alcoolul. Se adauga si smantana, putin cate putin, amestecand incontinuu. Se pune si mustarul si putina sare. Se amesteca bine din cand in cand, pentru a evita sa se lipeasca. Se lasa la foc mic, iar cand sosul incepe sa se ingroase, se stinge focul.
Intr-o alta tigaie se pune putin ulei la incins, cat sa nu pui friptura direct in tigaie si frigi cotletele. Acum, sunt doua variante: ori le frigi intr-o tigaie si le servesti asa, ori dupa ce le frigi pret de cateva minute, le dai pentru 15 minute la cuptorul preincalzit in prealabil pentru aproximativ 15 minute.
Se servesc calde, alaturi de sosul de piper si garnitura la alegere.