Pacientii care sufera de diabet trebuie sa aiba foarte mare grija la alimentatia pe care o urmeaza, dar si la modul in care isi prepara hrana. Foarte multe dintre produsele care se gasesc pe piata contin zahar, care este dauntaor organismului.
O dieta bazata pe proteine, grasimi si carbohisrati este recomandata pentru a „imblanzi” diabetul, dar exista si alimente pe care le poti consuma ca pana acum, dar neaparat pregatite in casa. Este si cazul maionezi. Este un aliment extrem de delicios, la care ai fi fost nevoit sa renunti in mod normal. Specialistii au efectuat cercetari si au descoperit o formula a maionezei care nu ii afecteaza in mod direct organismul persoanei care sufera de diabet.
Valorile nutritionale ale maionezei facute in casa sunt urmatoarele: 1 gram de carbohidrati, proteine in cantitate de 2,7 grame, grasimi 1,2 grame, sodiu 199 miligrame, iar valoarea totala a caloriilor este de 26,7 kcal.
Marele avantaj la aceasta maioneza este faptul ca nu are in componenta sa colesterol – 0 miligrame.
In consecinta, daca suferiti de diabet, va recomandam aceasta reteta!
Ingrediente necesare pentru a prepara maioneza pentru diabetici:
- 300 g branza silken tofu
- 1,5 – 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1-2 lingurite indulcitor (la alegere)
- 2 lingurite otet de mere
- jumatate lingurita de mustar
- jumatate lingurita de sare
Modalitate de preparare maioneza pentru diabetici:
Pregatesti toate ingredientele, apoi le adaugi pe toate intr-un blender de bucatarie. Se amesteca foarte bine, pana compozitia devine omogena, moale si cremoasa. Se poate consuma in functie de preferuinte.
Avantajul este ca poate fi pastrata, la frigider, pentru aproximativ o sapatamana. Se depoziteaza intr-un borcan cu capac.