O omleta alba, adica va fi facuta doar din albusuri. Medicii nutritionisti chiar o recomanda pe aceasta in detrimentul omletei clasice. Asta pentru ca este mult mai bogata din punct de vedere proteic, iar lipsa galbenusurilor din alimentatie, pe termen lung, poate ajuta la scaderea colesterolului.
Ingredinte necesare pentru a face o omleta alba:
- 2 linguri ulei de masline;
- 4 albusuri;
- o ceapa;
- 1 ardei gras;
- o ciuperca Champignon;
- 3 linguri cascaval ras;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Timpul de gatire este de aproximativ 10 minute. Pentru inceput, se separa albusurile de galbenusuri si se pun intr-un bol. Toate legumele se taie marunt. Se ia o tigaie, se pune la incins cu 2 linguri de ulei de masline, apoi se adauga pentru cateva minute legumele; mai exact, pana cand ciupercile isi schimba culoare. Scoate legumele pe o farfurie, apoi adauga in locul lor albusurile nebatute inainte. Focul trebuie sa fie mic, se adauga sare si piper dupa gust, apoi se acopera tigaia cu un capac si se lasa asa pret de cateva minute, pana cand aburul gateste uniform omleta. Se ia capacul si se adauga legumele, apoi se presara cascavalul si se amesteca sau se aseaza legumele si cascavalul doar pe jumatate, iar cealalta jumatate va fi deasupra. Omleta se serveste in functie de gust – cu o salata verde sau o salata de rosii.