Carnaciorii afumati sunt foarte usor de preparat la tigaie, iar alaturi de garnitura de cartofi sunt perfecti! Iata cea mai delicioasa reteta!
Atunci cand nu ai foarte mult timp la dispozitie, este o reteta foarte usor de preparat.
Ingrediente necesare pentru prepararea carnaciorilor afumati cu cartofi la tigaie:
- 650 g cartofi, feliati
- 1 ceapa, tocata
- 650 g carnaciori afumati, feliati
- 4 linguri ulei sau unt
- 1 ardei gras rosu, feliat
- 2 lingurite mix de condimente
- 1 lingurita usturoi, pisat
- patrunjel tocat, dupa gust
- parmezan ras, optional
- sare
- piper
Mod de preparare carnaciori afumati cu cartofi:
Se curata ceapa si se taie solzisori. Usturoiul se curata si se taie in bucati mai mari, pentru un plus de savoare. Se spala si se curata ardeiul gras, se taie fasii subtiri. Cartofii ii tai in functie de preferinte, insa nu foarte grosi, pentru a fi usor de patruns.
Se alege o tigaie adanca si se pune la incins. Se adauga trei linguri de ulei si se lasa incins. Se adauga cartofii si se amesteca bine, pana cand acestia devin aurii. Se adauga sare si piper in functie de gust, apoi se scot pe o farfurie. Daca vreti sa scapai de uleiul in exces, puneti pe farfurie servetele ede bucatarie din hartie.
In uleiul ramas in tigaie se adauga carnaciorii taiati felii si se amesteca bine, pana cand se rumenesc pe toate partile. Se lasa pentru aproximativ 5 minute, apoi se adaua usturoiul, ceapa, ardeiul gras si amesteci bine. Adaugi sarea si piperul, in functie de preferinte, dar si mixul de condimente. Se lasa inca 2-3 minute pe foc, apoi adaugi inapoi cartofii. Se amesteca aproximativ inca un minut sau doua toate condimentele. Incerci cartofii si vezi daca necesita sa ii mai lasi pe foc.
Se opreste focul. Mancarea se serveste calda, alaturi de parmezan si patrunjel.