Nu există persoană căreia să nu îi placă dulciurile, dar mai ales cele făcute
în casă, care ne aduc aminte de vremurile copilăriei. Îți propunem să încerci această rețetă tradițională și extrem de gustoasă de salam de biscuiți. Poate fi savurat chiar și în perioadele în care nu se mănâncă de dulce sau de cei care se feresc să consume produse de origine animală (unt, lapte, ouă).
Iată de ce ai nevoie pentru a face salam de biscuiți (de post)
- 500 g biscuiti
- 150 ml apa
- 2 linguri cacao
- 3 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 100 g margarina
- stafide
- 2 linguri dulceata
- esenta de rom
Cinci pași simpli de preparare:
Rupe biscuitii in bucati cat mai mici, apoi toarna cei 150 ml de apa peste ei si esenta de rom.
Amesteca zaharul, cacaua si apa (cele 4 linguri) si pune-le pe foc, pana dau in clocot.
Dupa ce amestecul clocoteste, da recipientul de pe foc si adauga margarina.
Toarna compozitia peste biscuiti, adauga stafidele si dulceata si amesteca bine.
Daca este necesar, mai pune cativa biscuiti. Ruleaza amestecul in folie alimentara si da-l la rece.